TRANSGENDERCHIRURGIE

De dienst Plastische Heelkunde van het UZ Gent maakt deel uit van het genderteam, dat een onderdeel is van het Centrum voor Seksuologie en Genderproblematiek.
Personen met een genderprobleem kunnen in dit Centrum in eerste instantie terecht voor oriënterende gesprekken, diagnostiek en behandeling. Het team bestaat uit 2 psychiaters, 2 endocrinologen, een plastisch chirurg, een uroloog, een gynaecoloog, een neus-, keel- en oorarts, een spraakdeskundige en een dermatoloog. De patiënt wordt tijdens de gehele transitieperiode door de psychiaters begeleid, zij coördineren ook de medische behandeling.
De geslachtsaanpassende chirurgie wordt door de dienst Plastische Heelkunde verzorgd, die al jaren veel ervaring hiermee heeft en ook internationaal zeer bekend hierom is.

De leden van het team kunt u in de brochure terugvinden evenals de telefoonnummers waaronder zij te bereiken zijn. Het Centrum is te bereiken via telefoonnummer +32 (0)9 332 60 23.

Voor het chirurgische deel is dhr. Jan Smeyers, verpleegkundig coördinator op onze dienst verantwoordelijk. Voor al uw vragen kunt u bij hem terecht en aanmeldingen voor consultaties en chirurgische ingrepen worden eveneens door hem gecoördineerd. Dhr. Smeyers is te bereiken via mail: jan.smeyers@uzgent.be of telefonisch +32 (0)9 332 5005. U kunt ook een mail sturen naar het Centrum: centrumsege@uzgent.be.
Wij willen u wijzen op het feit dat er door het grote patiëntenaanbod wachtlijsten bestaan voor operaties.

Klik hier om de brochure transseksualiteit te downloaden