567.JPG img

Dr. Peter Ceulemans

                                                                             

Dr. P. Ceulemans studeerde in 1993 af als doctor in de genees-, heel- en verloskunde aan de Universtiteit Antwerpen.  Hij bekwaamde zich vervolgens in de algemene chirurgie met een bijzondere interesse voor cardiothoracale chirurgie en reconstructiechirurgie. Een deel van zijn opleiding genoot hij in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein (NDL) op de dienst van thoraxchirurgie onder Dr. F.E. Vermeulen. Na zijn erkenning als algemeen chirurg in 1999 begon hij zijn opleiding plastische chirurgie in het UZ Gent onder leiding van Prof. Dr. S. Monstrey. Naast de algemene plastische en esthetische chirurgie was hij voornamelijk geïnteresseerd in microchirurgie en de reconstructie van borst en genitale regio. Na zijn erkenning als plastisch chirurg in 2002 heeft hij met een fellowship gelopen voor aangezichts-chirurgie in het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam (NDL) onder Prof. Dr. S.E.R. Hovius.

Sinds augustus 2004 is zijn praktijk gevestigd in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden waar hij een associatie vormt met Dr. A. Missotten. Zijn private praktijk is gefocust op aangezichts- en borstchirurgie en dit zowel voor esthetische als voor reconstructieve indicaties. Tevens is hij assistent klinisch professor aan het UZ Gent waar hij zich, samen met Prof. Dr. S. Monstrey, toelegt op genitale chirurgie.

Hij is benoemd tot fellow of the Collegium Chirurgicum Plasticum (CCP) en Diplomate of the European Board of Plastic Surgery. Hij is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie, de World Professional Association for Transgender Health (WPATH) en de World Society for Reconstructive Microsurgery (WSRM). 

Dr. P. Ceulemans is auteur en medeauteur van een twintigtal wetenschappellijke publicaties in gerenommeerde nationale en internationale tijdschriften, auteur en medeauteur van een aantal hoofdstukken in boeken aangaande reconstructieve microchirurgie, en spreker op tal van nationale en internationale congressen. 

Dr. P. Ceulemans is een autoriteit op gebied van genitale chirurgie en heeft een bijzondere interesse voor de autologe borstreconstructie (DIEAP flap, SGAP flap, TDAP flap).