Praktisch informatie over het UZ Gent

Bereikbaarheid
Met de wagen
• Vanuit het centrum: via de binnenring en de verkeersassen De Pintelaan en de Zwijnaardsesteenweg kan het UZ Gent worden bereikt.
• Via de R4: zowel vanuit het oosten als het westen kan men via de R4 vlot op de campus komen.
• Via de autosnelwegen E40 en E17: de autosnelweg E40 (Oostende - Brussel) staat via de verkeerswisselaar "Zwijnaarde" in verbinding met de E17 (Antwerpen - Kortrijk). Op de E17 is er een afzonderlijke afrit nr.9 "Universitair Ziekenhuis" of "UZG" (in rood aangegeven).
Met het openbaar vervoer
Het treinstation St. Pieters bevindt zich op 20 à 25 min. wandelen van het ziekenhuis. Tramlijnen 21 en 22 (halte Galglaan) en buslijn 65 (halte Heymanslaan) rijden tussen het station en het ziekenhuis.
Vanuit de randgemeenten en het stadscentrum zorgt buslijn 5 (Heuvelpoort, Tolpoort, Van Beverenplein, Zwijnaarde Hekers) voor een rechtstreekse verbinding met het ziekenhuis (halte aan hoofdingang UZ).

Parkeren
Op het terrein van het ziekenhuis bevindt zich een centrale parking vanwaar de kliniekgebouwen K1, K2 en K12 te bereiken zijn. Er zijn ook parkeerplaatsen in de buurt van de kliniekgebouwen.
Iedereen die gebruik wenst te maken van de parkeermogelijkheden op de campus van het UZ Gent, dient parkeergeld te betalen. Daartoe neemt u bij het binnenrijden een ticket aan de hoofdinrit, dat nadien gevalideerd wordt aan de daartoe voorziene betaalautomaten (parkeergebouw gelijkvloers, gelijkvloers K12 en kopkant K4).
Het eerste halfuur parkeren is gratis; vanaf de 31e min. t/m de 180e min. wordt het basistarief aangerekend van 1,50€. Vanaf de 181e min. wordt het parkeertarief verhoogd met 0,50€ per uur. Het maximumtarief is vastgelegd op 4€. Na validering heeft u 30 min. op het terrein te verlaten.
Polipatiënten die langdurig of frequent behandeld worden (3x/week gedurende 1 maand, 2x/per week gedurende 2 maand, 1x/week gedurende 3 maand...) hebben recht op een abonnementskaart, met beperkte geldigheid (in principe 1 maand). De aanvraag gebeurt door de behandelend zorgverstrekker op het daartoe bestemde formulier. Hiermee kan de abonnementskaart worden afgehaald aan onthaal K12 of K1/K2. 

Inschrijving

U meldt zich de dag van de behandeling/consultatie aan het onthaal van K12 of K1 - K2 (zie grondplan campus UZ). Voor een vlotte afhandeling dient u de volgende documenten bij zich te hebben:

• mutualiteitsgegevens (SIS-kaart)
• (verzekeringspapieren bij buitenlandse patiënt en/of E112 formulier)
• identiteitskaart/paspoort
• wit plastic inschrijvingskaartje van het UZ Gent (als u dit al hebt)
• naam en adres van de huisarts
• verwijsbrief van de doorverwijzende arts(en) en alle relevante informatie

Na inschrijving komt u naar de polikliniek 0K12 IC, Plastische Heelkunde (zie plan)