Operatie voor buitenlandse patiënten (niet aangesloten bij Belgische mutualiteit)

Wanneer u een operatie wenst te ondergaan op de afdeling Plastische Heelkunde in het UZ Gent en u bent niet voor ziektekosten verzekerd via de Belgische Mutualiteit, moet eerst toestemming aan uw verzekeringsmaatschappij worden gevraagd of zij de kosten van de ingreep willen vergoeden.

Door uw behandelend arts zal een zgn. kostenopgave worden opgesteld. Dit is een gespecificeerde omschrijving met een richtprijs van alle kosten die de specifieke ingreep met zich meebrengt. Dit zijn o.a. kosten van de opname (per ligdag),  kosten van de ingreep, kosten van diverse forfaits etc. Deze kostenopgave is altijd een richtprijs, de werkelijke prijs kan afwijken, zeker indien er zich bv. complicaties na de ingreep voordoen of als de opnameduur langer is dan verwacht.

Deze kostenopgave moet worden overgemaakt aan de ziektenkostenverzekeraar; dit wordt meestal gedaan door de Centrale Inningsdienst van het ziekenhuis als uw verzekeringsmaatschappij een contract heeft met het UZ Gent voor plastische chirurgie. Pas als er schriftelijk toestemming is verkregen, kan de ingreep worden afgesproken en plaatsvinden. Indien er van te voren geen toestemming is verkregen en u wenst de operatie toch te laten plaatsvinden, dient u de kosten voor de ingreep zelf te betalen.

Voor verdere informatie verwijzen wij u ook graag naar de Centrale Inningsdienst (tel. +32 (0) 9 332 25 08  of naar het secretariaat plastische heelkunde, mevr. Tanja Van der Stricht tel. +32 (0) 9 332 60 35.