789.jpg img

Dr. Filip Stillaert

Dr. Filip Stillaert studeerde als arts af aan de Katholieke Universiteit van Leuven in 1997. Nadien vervolledigde hij zijn opleiding tot algemeen chirurg aan de Université Catholique de Louvain (UCL) vooraleer hij anderhalf jaar naar de Universiteit van Melbourne in Australië vertrok voor een Fellowship in Microchirurgie en Tissue Engineering.

Aan het Bernard O'Brien Institute of Microsurgery (www.bobim.org) te Melbourne, Australië, volgde hij een fellowship in reconstructive microchirurgie. Naast de klinische activiteit volgde hij er eveneens een fellowship over adipose tissue engineering waarbij de rol van vetweefsel en diens stamceleigenschappen onderzocht wordt op zijn potentiële klinische toepassingen.

Eens terug in België vervolledigde hij een bijkomende opleiding Plastische en Reconstructieve Chirurgie aan het Universitair Ziekenhuis te Gent. Hij startte er zijn PhD thesis met Professor Blondeel als promotor waarbij de aandacht vooral ging naar de lipofilling techniek. Binnen dit kader werd onlangs de informatieve website www.lipofilling.com opgericht.  Tijdens zijn opleiding ontving hij eveneens de Pfizer prijs voor beste klinische assistent.

In 2008 werd hij benoemd tot Fellow Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP). Sedert januari 2009 maakt hij deel uit van de staf Plastische en Reconstructieve Heelkunde aan het UZ Gent.

Dr. Stillaert heeft een bijzondere interesse in vetweefsel en diens klinische toepassingen. Hij houdt regelmatige internationale voordrachten aangaande zijn wetenschappelijk onderzoek en maakt recentelijk deel uit van IFATS (The International Federation of Adipose Therapeutics and Science). U vindt een overzicht van de presentaties en publicaties over vetweefsel op www.lipofilling.com onder de rubriek publicaties.

Verder is hij lid van de Royal Belgian Society of Surgery (RBSS), de European Workshop of Advanced Plastic Surgery (EWAPS) en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Heelkunde (RBSPS). Hij is reviewer voor de European Journal of Plastic Surgery en de Journal of Clinical Anatomy.

Hij heeft een bijzondere interesse in de reconstructieve chirurgie en in het bijzonder de lipofilling techniek, waarbij onderzocht wordt op welke manier de beste klinische resultaten bereikt kunnen worden door zowel de techniek te verfijnen als het vetweefsel beter te manipuleren.

Dr. Stillaert is tevens werkzaam als toegelaten geneesheer Plastisch Chirurg, verbonden aan het Sint-Elisabeth Ziekenhuis te Zottegem (www.sezz.be).

Voor afspraken kunt u contact opnemen met het telefoonnummer +32 (0) 332 32 78.