761.jpg img

Prof. Dr. Koenraad Van Landuyt


Prof. Dr.Koenraad Van Landuyt studeerde in 1985 af als doctor in de genees-, heel-, en verloskunde aan de Universiteit van Gent, waar hij zich vervolgens bekwaamde in de algemene chirurgie onder leiding van Prof. Dr. Frits Derom. Vooraleer in 1991 zijn opleiding plastische heelkunde onder leiding van Prof. Dr. Guido Matton te beginnen in het UZ Gent, liep hij ook stage als resident plastische chirurgie in het Dijkzigt Hospitaal te Rotterdam (Prof. Dr. J.C.H. Van der Meulen) en aan de Medische Höchschule te Hannover (Prof. Dr. A.Berger).

In 1994 behaalde hij het diploma van plastisch, reconstructief, en esthetisch chirurg, en werd hij alsdus bekrachtigd tot "Fellow of the Collegium Chirurgicum Plasticum". Sindsdien maakt hij als adjunct-kliniekhoofd deel uit van de vaste staf van de afdeling plastische Heelkunde aan het UZ Gent olv. Prof. Dr. Stan Monstrey. Dr. Van Landuyt is ook actief als plastisch chirurg in het Stedelijk Ziekenhuis te Aalst.

dBelgische Vereniging van Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie, is hij ook lid van EURAPS (European Association of Plastic Surgery), waar hij in 1996 de prijs voor de beste klinische voordracht in ontvangst mocht nemen. In 2007 behaalde hij de titel van "doctor in the Medical Sciences" (PhD) op het proefschrift met als titel "Perforator Flaps in Lower Limb Reconstruction".Hij is tevens laureaat van de 1st "EURAPS Hans Anderl award" en stichtend lid van de "Pyrenean workshop for Plastic Surgery"voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van perforatorflappen.

Prof. Dr. Van Landuyt is auteur en medeauteur van meer dan 100 publicaties in gerenommeerde nationale en internationale tijdschriften, auteur en medeauteur van een aantal hoofdstukken in boeken aangaande reconstructieve microchirurgie, en spreker, deelnemer aan discussie groepen, en gastchirurg op tal van internationale congressen. O.a. maakt hij sinds 1997 deel uit van de internationale faculteit van de jaarlijkse "Perforator flap Course", en mocht hij reeds een aantal maal een "Instructional Course" verzorgen voor zowel de ASPRS ( American Society of Plastic & Reconstructive Surgery) als de ASRM ( American Society of Reconstructive Microsurgery).

Prof. Dr. Van Landuyt heeft een uitgesproken reputatie als reconstructief microchirurg, met specifieke interesse in de autologe borstreconstructie, behandeling van lymfeoedeem na borstcarcinoom en onderbeensreconstructies ligt mede aan de basis van de ontwikkeling van perforator flappen (DIEaP, SGaP, TDaP), thans internationaal beschouwd als gouden standaard binnen de reconstructieve borstheelkunde. Hij heeft tevens een uitstekende ervaring in tal van andere microchirurgische technieken en indicaties, met o.a. op zijn naam de jongste vrije flapreconstructie ooit verricht. In 2007 behaalde hij dan ook de titel van "doctor in the Medical Sciences" op het proefschrift met als titel "Perforator Flaps in Lower Limb Reconstruction".

Hij nam ook deel aan een aantal chirurgische missies in minder ontwikkelde gebieden zoals Sagain (Myanmar) en Phnom Penh (Cambodja). Behoudens de reeds voormelde reconstructies van aangeboren gelaatsafwijkingen staat hij hier ook in voor de behandeling van iets zwaardere verworven misvormingen, o.a. defecten op basis van infecties en malnutritie, en traumatische letsels.

Voor afspraken kunt u telefonisch contact opnemen met het nummer +32 (0)9 332 32 78.